15 март, 2014
Kokos kiflice
300 gr. brašna
200 gr. kokosa
2 jaja
250 gr. margarina
100 gr. šećera
1 vanilin šećer
1 prašak za pecivo
Od sastojaka zamesite testo, pazite da ne bude previše tvrdo testo ili žilavo.. Oblikujte kiflice, ispecite ih pazeći da ostanu svetle, vruće uvaljajte u šećer u prahu.
Piletina sa pekarskim krompirom
Piletinu malo skuvamo, krompir oprati,očistimo pa na krupno ga isečemo. Začinimo, malo posolimo i pobiberimo, pa ga malo prelijemo sa supom u kojoj smo skuvali batake, a dodamo i 1 kašiku masti. Pečemo krompir dok lepo ne požuti, pa preko njega stavimo batake da se i oni ispeku. Ja sam dodala i domaću kobasicu. Dopeći i služiti uz sezonsku salatu.
Ružice
UMUTITI 250 GR MASTI , 1 JAJE I 1 ŽUMANCE.
KVASAC RASTOPITI SA 3 SOLJICE MLEKA , ZAMESITI SA BRAŠNOM I MASĆU,
TESTO DA NE BUDE NI TVRDO NI MEKO. MALO DA ODSTOJI.
PA PRAVITI MANJE LOPTICE KOJE SE RUKAMA RASTANJE ( NA DLANU ) I SIPA SE FIL OD BELANACA I PRI VRHU ZATVORI.
UMUTITI BELANCE SA 150 GR SECERA I 150 GR MLEVENIH ORAHA.
PECI DOK NE PORUMENE . KAD SU GOTOVE POSUTI ŠEĆEROM U PRAHU.
Sosin cvet
1 kg. brašna, 1/2l vode,
20 gr.kvasca, 50 gr.ulja
1 kašičica šećera,malo soli
Kvasac razmutiti u malo mlake vode sa kašičicom šećera i kašikom brašna.
Staviti na toplo mesto da naraste.
U brašno izručiti nadošli kvasac, ulje i so, pa mlakom vodom zamesiti testo.
Od testa praviti male lepinje veličine pomorandže. Ređati u pomašćenu tepsiju sa razmakom.
Ostaviti na toplom 30 minuta i peći.
Пријавите се на:
Постови (Atom)