28 фебруар, 2014

Posne breskvice



Posne breskvice


500 gr. brašna
160 gr. šećera
250 gr. margarina
1 prašak za pecivo
belog vina toliko da se zamesi testo (jedna šoljica)

Zamesiti testo i ostaviti u frižideru 1 sat.
Testo podeliti na dva dela, pa dlanovima oblikovati kuglice, veličine oraha.
Peći na umerenoj temperaturi, da ostanu svetle.
Kad ih izvadite iz rerne izdubite sredinu breskvica, jer kad se ohlade, mrve se.

fil 
Pomešati mrvice, 2-3 kašike pekmeza od kajsija, pola margarina, malo arome ruma, 2 kašike kakaa i šećera po želji.
Filovati breskvice i spajati po dve.
U dve posude sipati vodu i prehrambenom bojom obojiti u crvenu i narandžastu.
Umakati breskvice u obojenu vodu, pa u kristal šećer.

Нема коментара:

Постави коментар